Red Line Diesel Fuel Biostat, 355 ml

Pris:
290 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
258384
Antal:
Finns i lager
Red Line Diesel Fuel Biostat eliminerar och förhindrar effektivt bakterie- & algtillväxt i dieselbränsle. Mikroorganismerna kommer in i bränslet via distributionssystemet och med luft in i tanken när temperaturen varierar. Upp till 1% vatten kan ackumuleras i bränsletanken där kontaktytan mellan vatten och bränsle är en perfekt miljö för mikroorganismerna att leva och växa i. Problemet har på senare tid ökat i takt med att man blandar i Biodiesel, RME, i bränslet.

Tillväxten av mikroorganismer ger trådaktiga, mattliknande och kulformiga utfällningar i bränslet eller på väggarna i bränsletanken. Dessa kan täppa till bränsleledningar och filter med försämrad motorprestanda och motorstopp som följd. Allt eftersom mikroorganismerna äter av bränslet producerar de vatten, sura biprodukter och smuts. Detta leder till korrosion och slitage på komponenter som kommer i kontakt med bränslet som bränslepumpar, bränsleledningar och spridare, något som kan orsaka kostsamma reparationer. Detta motverkas effektivt vid användning av Diesel Fuel Biostat.

Genom att löpande använda Diesel Fuel Biostat elimineras risken för motorstopp och motorskador.

Användning: En flaska till 330 liter diesel dödar bakterierna inom 48 timmar. Använd därefter produkten med jämna mellanrum i samband med tankning samt inför säsongsförvaring för att undvika uppkomst av nya bakterieangrepp. Vid sådan kontinuerlig behandling räcker en flaska till 700 liter diesel.