The Rag Company

The Rag Company

The Rag Company –

The Rag Company är ett privatägt Idaho-baserat företag som grundades 1999. Deras åtagande är att tillhandahålla mikrofiberprodukter av högsta kvalitet till både grossist- och detaljhandelskunder. I en snabbt växande mikrofiberindustri är The Rag Company ett etablerat namn du kan lita på!

The Rag Companys största del av sortimentet består av Mikrofiberdukar och andra bilvårdstillbehör. Och detta kan ju vara en ren djungel! Vilka trasa passar till vad? Det kommer vi gå in lite mer på i denna guide! 

Torkhanddukar -

Vi har 2 olika torkhanddukar från The Rag Company i vårt sortiment.


Vad är en torkhandduk bra för?
Torkhanddukarna har en stor uppsugningsförmåga och är skonsamma mot bilen. De är designade för effektiv torkning och för att lämna en slät yta utan ränder och vattenmärken.

Varför ska man torka bilen då?
Om du inte torkar bilen ordentligt efter varje tvätt så kommer vattnet som är kvar på bilen att lämna tråkiga märken. Vattendropparna som torkat in kan även bilda som en lins som på grund av solen kan bleka lacken. Kalk fläckarna från vattnet gör även ytan strävare vilket gör att smuts enklare fastnar.

De två torkhanddukar vi erbjuder från The Rag Company är The Gauntlet och Liquid8er.
The Gauntlet kommer i 4 olika storlekar, 76x91 cm, 51x76 cm, 38x61 cm och 30x30 cm.
Liquid8er kommer i 3 olika storlekar, 63x91 cm, 50x61 cm och 41x41 cm.

(Klicka på storlekarna för att komma till produkterna)

 

Vad är skillnaden på dessa två torkhanddukar?

Den största skillnaden är strukturen på handdukarna, Liquid8er har en unika våffelvävda design gör att den kan absorbera upp till sju gånger sin egen vikt i vatten, vilket gör den till det perfekta valet även för stora fordon. The Gauntlet har en patenterad twist-loop hybrid-design skapar en nivå av absorptionsförmåga som tidigare bara varit en fantasi. Den har även TRC:s exklusiva världsklassiga ButterSoft™ 70/30 mockaskikt

Två saker de båda har gemensamt är dels dess otroliga absorberingsförmåga, dels att duken är tvåfärgad för att lätt kunna urskilja vilken sida du använder, t.ex. om du vill torka av övre delen med ena färgen och den undre (mer smutsiga) delen av bilen eller fälgarna med den andra färgen, smart.

 

Mikrofiberdukar –

Här hittar vi hela 5 olika mikrofiberdukar, Creature Edgeless, Edgeless 365, The Pearl Microfiber, The Premium Edgeless Pearl och Eagle Edgeless 500. Gemensamt för dessa är att allihop är 41x41 cm och kommer i olika färger. Det finns en mängd olika typer av mikrofiberdukar som alla passar bättre och mindre bättre till visa underlag. Här kommer därför lite mer information om de 5 olika mikrofiberdukarna från The Rag Company som vi har i vårt sortiment.

The Creature Edgeless är en koreansk kvalitetshandduk. Med sina 420 gsm (gram per Square meter) är det en prisvärd högkvalitativ handduk. Dess kant lösa design minimerar även risken för skador på exv. lacken.
Dess dubbelsidiga konstruktion gör den passande för många olika ändamål. Sidan med de längre fibrerna används för att avlägsna lösa partiklar medan sidan med en tätare frottéväv används för att avlägsna överflödiga detaljeringsprodukter.
Denna Mikrofiberduk passa utmärk för avlägsnande av vax, tätningsmedel, polermedel, buffring och polering av krom och andra blanka metaller, polering av fälgar och stänkskydd samt rengöring av dörrspringor.

Extremt slitstark = klarar hundratals tvättar med rätt skötsel
Handduken blir mjukare för varje tvätt.

The Creature Edgeless kommer i 4 olika färger, blå, grå, grön och svart.
(Klicka på färgerna för att komma till produkten.)

 

Edgeless 365 är en kantlös polerduk avsedd för användning på metall. Den har två olika sidor där den ena är en mjukare sida för de mer ömtåliga metallerna som finns i dagens aluminiumfälgar. Medan den andra, kortluggade sidan passat utmärkt till rostfritt stål, krom och andra hårdare metaller. Edgeless 365 passar bäst för buffring och polering av krom, metall, glas, speglar, avlägsnande av metallpolish och polering av hjul och hjulhus.

Edgeless 365 kommer i 3 olika färger, gul, grå och blå.

 

The Pearl är med sin unika pärlvävskonstruktion en enastående trasa för att säkert, snabbt och effektivt arbeta för borttagning och utjämning av keramiska beläggningar. The Pearl är effektiv mot borttagning och utjämning av alla typer av keramiskbeläggning (lack, vindruta, fälgar, strålkastare etc.).
Men det är inte endast keramiska beläggningar denna mikrofiberduk hanterar bra. Pärlväven avlägsnar effektiv smuts och damm från invändiga utrymmen och är utmärkt för rengöring och tätning av marmor, granit och andra köksbänkar.

The Pearl kommer i en orange kulör.

 

The Premium Edgeless Pearl har samma unika pärlvävskonstruktion som The Pearl, även denna mikrofiberduk gör sig allra bäst i arbetet med keramiska beläggningar men passar även bra till rengöring och försegling av marmor, granit etc. samt till borttagning av smuts och damm invändigt.

The Premium Edgeless Pearl kommer i en lila kulör. 

 

Sist men absolut inte minst ut av mikrofiberdukarna är Eagle Edgeless 500.  Har har vi en otroligt fluffig och mjuk mikrofberduk med hela 500 gsm. Eagle Edgeless 500 är den perfekta duken för säker borttagning av vax, den hjälper till att vårda din lack och yta utan att du behöver oroa dig för repor. Den luddfri duken är ett utmärktval för bil-, båt-, husvagn-, cykelbuffning och polering.

Eagle Edgeless 500 finns i tre olika färger, röd, orange och blå.

 

Glashandduk -

Från The Rag Company har vi två olika glashanddukar.

Premium FTW GlassTowel och dess innovativa kombination av tät världsklass Twist Loop Weave material med TRC: s supermjuka, absorberande och hållbara ButterSoft ™ Microfiber Suede Edge. Perfekt handduksmaterial + perfekt kant = en ny definition av perfekt rent och klart för ditt glas! Ett utmärkt val för att torka av glas, stengods, silverföremål, glasskivor, fönster, porslin, rostfritt stål, speglar och andra polerade ytor!

 

Diamond Glass Duk Handdukens unika "Diamond Scale"-mönster ger en effektiv och smidig glidförmåga för att enkelt hantera alla dina dammiga, smutsiga och kladdiga glas- och fönsterbehov. Den ormskinnsliknande texturen kombinerar de bästa egenskaperna hos populära mikrofiberhanddukar med våffelväv och släta, fiskbensvävda glashanddukar utan någon av den "torrdragande" friktionen som vissa släta glashanddukar kan producera.

Svampar och tvätthandskar -

Från The Rag Company hittar vi inte enbart trasor och dukar utan även fyra svampar samt en tvätthandske. Två av svamparna är avsedda mer för tvätt och två är applikatorsvampar.

Pearl Applikatorsvamp är 7x12 cm stor och har en tvålkoppsform för att ligga bekvämare i handen. Den har ett tätt vävt pärlvävsmönster och är perfekt för att applicera keramiska förseglingar. Den fungerar även bra för övriga appliceringar både invändigt och utvändigt.

Terry Detail Applikatorsvamp är 8x13 cm stor och även denna har en tvålkoppsform för bekvämligheten. Terry Detail Applikatorsvamp är supermjuk, luddfri och extra absorberande, ett utmärkt val för rengöring av bil, marin, fordon och cykel.

Cyclone Bone Tvättsvamp den blå/Vita tvättsvampen är tillverkad av plychmikrofiber av professionell kvalitet. Svampen är 25,4x16x7,6 cm stor och består av hundratusentals koreanska mikrofiber av högsta kvalitet per kvadrat tum. Dess långa, lyxiga fibrer som snabbt och säkert kapslar in all smuts minimerar risken för repor.

Cyclone Premium Tvättsvamp är 16x21 cm stor och består av samma höga kvalitet som Cyklone Bone Tvättsvamp. Fibrerna kapslar in den lösa smutsen och minimerar därmed risken för repor. Cyclone Premium Tvättsvamp är byggd för att hålla och med rätt skötsel kommer den att hålla och hålla under säsonger av tvättar.

 

Cyclone Ultra Wash Mitt ny, egenutvecklad mikrofiberblandning som gör det lättare att frigöra föroreningar i tvätthinken. Denna förändring resulterar i en vante som är mer lämplig för sköljfri tvätt jämfört med andra tvättvantar. Men det är inte vår enda förändring av Cyclone Wash Mitt! Ny Microfiber Liner tillverkad av The Rag Companys populära GAUNTLET Drying Towel-material. Detta ger ännu bättre grepp i tvätthandsken samt förmågan att hålla den perfekta mängden vätska under tvätt jämfört med andra skumfoder.

 

Här hittar du allt från The Rag Company! 

Tillbaka till blogg