Gå vidare till innehåll
Kampanjer
Skapa konto
Logga in
Varukorg

Alcon Högtryckstvättar

Alcon Högtryckstvättar

SGA Trading AB är stolt servicepartner och återförsäljare av Alcons hela sortiment med fokus på Mälardalen. Det innebär att vi utför service, fältservice underhåll, garantireparation och installationer av Alcon hos oss. Vi säljer hela sortimentet och är varmt välkommen att kontakta våra specialister så hjälper vi dig med just ditt behov.

William Widsing 
Key Account Manager
william@sgatrading.se | 072-703 50 55

Filip Kjellman
Säljspecialist
filip@sgatrading.se | 070-464 38 83  

Du kan också kontakta oss om du vill ha råd eller bara ställa en fråga i formuläret här

https://www.sgatrading.se/pages/contact

Alcon är ett Svenskt företag som sedan 1972 bygger och levererar högtryckstvättar, hetvattentvättar, dammsugare, lösningar för klotter- och spolbilar samt släp, tvätthallar för små & stora fordon samt skräddarsydda kundanpassade lösningar. Stort fokus läggs på hög produktkvalitet, service och kompetens inom främst området rengöring. Produktion och tillverkning sker i Svanesund utanför Göteborg av välutbildade specialister inom högtryck och rengöring. 

Högtryckstvättar

Intresserad av att köpa högtryckstvätt av hög kvalitet som håller länge? Alocns högtryckstvättar tål verkligen de krav som du har för professionell användning. Motorer, material, kopplingsdimensioner och vattenflöden motsvarar de krav som långa och dagliga arbetspass ställer på utrustningen, över lång tid.
Alcons tillhandahåller högtryckstvättar med el-, bensin-, diesel- och hydraldrift för många olika användningsområden. I sortimentet finns allt från högtryckstvättar gjorda för hemmet, till högtryckstvättar gjorda för tuffare uppgifter inom olika industrier och rengöring.
Oavsett om du vill ha en mobil, flyttbar högtryckstvätt, hetvattentvätt eller en stationär, fast monterad högtryckstvätt, så har vi flera modeller att välja på. Hittar du inte din högtryckstvätt utifrån ditt behov så kan vi säkert bygga en som passar just dig.

  • Bensin och dieseldrift
  • Hetvattentvätt
  • Hydrauldrivna
  • Kallvatten
  • Tillbehör

Alcon Benz 170Alcon SHT-DHAlcon AvantAlcon 11-HyAlcon 74170/74200-VM

 

Kundanpassade lösningar

Vi löser ditt specialbehov av högtryck från grunden om du inte hittar exakt det du söker. Vi bygger ditt högtryckssystem utifrån dina behov, önskemål och krav. Vi säkerställer att allt från pumpar, motorer, material, kopplingsdimensioner och vattenflöden motsvarar dina specifikation. Vi har alltid ett högtryckssystem för dig oavsett behov.

Tankrengöringsrobot

Tankar och reservoarer behöver underhållstvättas och rengöras ordetnligt vid byten av produkt. Många kunder använder det också för att säkerställa kvalitén på produkterna som förvaras i tankarna. Detta innebär att du som kund minimerar onödiga driftstopp.
Alcon Robot RS är ett roterande system med munstycke för invändig horisontell och vertikal samt snabbt och effektivt rengöring av tankar, cisterner, blandningskärl, fat etc. Finns i förnicklad mässing eller rostfritt, elektrisk motor eller luftmotor. Robot RS matas med vatten från högtryckspump.

Tankrengöringsrobot

Centraltvättsystem

Ett centraltvättsystem för högtryckstvättar. Passar alla typer av lokaler även de med flera våningar. Stabil ram och stabila hjul gör den lätt att förflytta men står även stadigt på golvet.

Centraltvättsystem

Provtryckare, rensutrustning och rörrensningsaggregat

Alcon Rörrensningsaggregat R-90

Spolbilar, spolkärror, spolsläp, klottersläp

Servicebil med specialbyggt högtryckssystem utifrån just era behov.  

Vi bygger anpassade högtryckssystem av högsta kvalitet som exempelvis servicebilar som har högtrycksaggregat med hetvatten där kapaciteten verkligen är mcyket hög. I bilen syns en fyrcylindrig dieselmotor och dessutom är bilen utrustad med 3 st slangupprullare, rostfri vattentank och hetvattenpannor. Utrustningen kan fjärrstyras via radioenhet.

Servicebil med specialbyggt högtryckssystem

 

Alcon Pumpstation

Pumpstationen är hjärtat i exempelvis i ett bilvårdssystem, men kan användas i andra olika applikationer. Stationen kan bestå av 4-6 stycken parallellkopplade högtryckspumpar. Pumparna startas i grupper eller var för sig beroende på kapacitetsbehov.

Stationen är utrustad med en vattentank som förser pumpar med en jämn vattenström. Systemet med flera pumpar ger dig en hög driftsäkerhet och minimerar slitaget på pumpar och motorer. Alla motorer är dessutom monterade på vibrationsdämpare för en tystare gång och för att reducera slitaget ytterligare.

Exempel på kapaciteter:
T-4, 100 bar och 120 liter / minut
T-5, 80 bar och 105 liter / minut
T-6, 80 bar och 126 liter / minut

 

Alcon Pumpstation

Dammsugare

Industridammsugare som lever upp till namnet. Oavsett om du är ute efter en centraldammsugare, grovdammsugare, klädseltvätt, våt- eller torrsugare så finner du tåliga och kraftfulla industridammsugare hos oss. Maskiner som tål daglig användning och tuffa tag utan att krokna. Och som gör det lätt för dig att hålla rent och snyggt.

  • Våt-/Torrdammsugare
  • Klädseltvättar
  • Centraldammsugare

Kempåläggare

Våra kempåläggare och skumtvättar hjälper dig göra rent hus. Smarta kempåläggare och skumtvättar gör det lättare att hålla rent. Vi har kempåläggare avsedd för lågtryckssprutning av alkaliska såväl som petroleumbaserade rengörings- och avfettningsmedel och har oljebeständiga tätningar. Finns i syrabeständigt material.
Vi har även skumtvättsaggregat för rengöring av svåråtkomliga utrymmen, livsmedelsindustri, pappersbruk etc. Mycket driftsäkra. Finns även som centralskumtvättsystem. Vi har ett brett sortiment av tåliga och praktiska påläggare och skumtvättar som under lättar din vardag.

Alcon typ 650

Tvätthallar

SGA Tradings biltvätt för stora och små fordon. Vi har byggt många tvätthallar åt räddningstjänsten, polisen, rekondare och fordonstvättare med höga krav. Kunderna får en tvätthall som lever upp till deras högt ställda krav på en säker slanghantering, tillförlitliga högtryckstvättar och smidig hantering av kemikalier. Kontakta oss så hjälper vi dig att gör din tvätthall och dess tvättutrustning säker och effektiv.

 Rationell slangupphängning

Vårt system ger en rationell, tidsbesparande och säker hantering av slang och verktyg under arbetets gång. Det ger en bekväm arbetsmiljö utan onödig belastning.
Upphängningssystemet kan även användas till att skärma av hallen t ex i två olika arbetsstationer. Det kan då smidigt dras fram vid behov eller dras undan när ni behöver öppna upp.

Tak och väggbommar

Med våra tak- och väggbommar får du en bättre tvätthall. Tvätthallen blir säkrare och effektivare och lever upp till dagens höga krav ställs på en professionell arbetsplats. Att den dessutom ser snyggare ut är ett ytterligare argument för tak- och väggbommar.

Alcon Pollettbox

Alcon Pollettbox för användning där behov finns av myntbetjäning. Anslutes till magnetventil eller annan elektrisk utrustning. Kan ställas in för olika gångtider. Standard 10 sek–7 min, 1 min–36 min.

 

 

William Widsing 
Key Account Manager
william@sgatrading.se | 072-703 50 55

Filip Kjellman
Säljspecialist
filip@sgatrading.se | 070-464 38 83  

Du kan också kontakta oss om du vill ha råd eller bara ställa en fråga i formuläret här

https://www.sgatrading.se/pages/contact