Vi är Kärcher Store

Vi är Kärcher Store Stockholm!

  • Proffsbutik
  • E-handel och försäljning i hela Sverige
  • Företag, proffs och konsumenter
  • Bygger tvätthallar
  • Bygger klottersaneringsbilar och andra fordon
  • Verkstad och support

SGA är oerhört stolta över att vara en av få utvalda i Sverige som har den mycket exklusiva statusen Kärcher Store. Vi levererar i hela Sverige till både företag och privatpersoner. Det innebär att vi uppfyller mycket strikta krav, har högsta möjliga kompetens, erbjuda proffsbutik, utföra service i fält och vår verkstad och har utbildad personal på alla positioner. Välkommen till oss med just din Kärcher fråga.

Om Kärcher

KÄRCHER SIKTAR HÖGT VARJE DAG.


Vi älskar och lever med utmaningar – dina utmaningar. Oavsett om det rör sig om dagliga eller extraordinära rengöringsuppdrag; en innegård, en fabrikshall eller ett världsberömt monument, så vill vi på Kärcher göra ditt dagliga liv enklare, bättre och trevligare, med kraftfulla, effektiva rengöringslösningar. Och hjälpa dig att få saker att röra sig framåt och uppnå stora resultat. Vi vill agera värdeskapande och ta emot värde.

Vad är det som driver KÄRCHER?


Vår tydliga, enkla innovationsfilosofi är: innovation gagnar människorna. Vi är perfektionister, som ständigt omprövar våra system och vår design. Vi har modet att bryta ny mark och övertygelsen att göra saker istället för att bara prata om dem. Den här filosofin resulterar i lösningar med en prestanda, en kvalitet och ett handhavande som är övertygande och ligger steget före på marknaden. Därför att för oss är rengöring den största utmaningen i världen. Det är detta vi arbetar för. Varje dag.

KÄRCHER - Innovation från start

ALLTID STEGET FÖRE.
För att se till att det förblir så, arbetar vi ständigt med att utveckla nya och befintliga rengöringslösningar. Innovation är vår passion, men aldrig ett självändamål. Det är en följd av vår tydliga övertygelse: att innovation är något som gynnar människor, gör ditt liv lättare, effektivare och trevligare. I hela världen. Detta har vi hävdat och hängett oss åt sedan företaget grundades 1935.

Vår grundare Alfred Kärcher strävade alltid efter att hitta nya lösningar för varje utmaning. Fram till idag har vi upprätthållit denna anda av innovation. Våra över 1 000 anställda inom forskning och utveckling världen över arbetar varje dag hårt för att utveckla nya lösningar. Därför att vi inte lämnar innovationen åt slumpen. Siffrorna talar för sig själva: 632 aktiva patent och 110 nya produkter bara 2018. Dessutom är 90 procent av våra sålda maskiner mindre än 5 år gamla.

1935 – Företagets grundande
Efter elva år i sin fars företag, startar Alfred Kärcher upp ett eget företag i Stuttgart-Bad Cannstatt 1935. I begränsat partnerskap med Alfred Kärcher utvecklar han innovativa varmluftsfläktar som värmer upp flygmotorer. Och ingenjören väcker tidigt uppmärksamhet med säkra, ekonomiska industriugnar.

1939
1939 to 1945 – Starkt behov av värmeteknologi
Den växande flygindustrin har ett ökande behov av Kärchers innovativa värmeteknologi. Den 1 juni 1939 flyttar Alfred Kärcher in med 120 anställda ii den nya fabriken i Winnenden. I början av kriget är företaget involverat i vapenindustrin och tillverkar nu hyttvärmare, liksom enheter för av-isning av vingar och svansenheter, för det tyska flygvapnet. Nebuliser-munstycken för Mercedes Benz-motorer och mobila värmare för att värma upp små motorer utvecklas också i Winnenden.

1945
1945 to 1948 – Nystart med 40 anställda
Efter kriget går företaget sämre under en kort period. Alfred Kärcher funderar på att sälja företaget, men sedan, med 40 anställda, påbörjar produktionen av varor för de pressade behoven under efterkrigsåren: Först produceras ugnar och vagnar för den behövande befolkningen. Senare, för återuppbyggnaden av de förstörda städerna, uppvärmda betongformar och friskluftsvärmare för konstruktionstorkning, som också används för uppvärmningshallar, tält och stall. Antalet anställda växer till 141 år 1948.

1950
1950 – Genombrottet inom rengöringsteknologin
1950 får Alfred Kärcher ett genombrott inom rengöringsteknologin med utvecklingen av Europas första hetvattens-högtryckstvätt (ångstråle DS 350). Konstruktionen för att värma vattnet visar sig ligga så i framkant att den fortfarande idag är grunden för alla brännare. Maskinen lägger grunden för företagets framtid.

1959
1959 – Fortsättningen med Irene Kärcher
Efter Alfred Kärchers död, tar hans fru Irene över verksamheten. Framsynt inriktar hon företaget på "städning" som ett grundläggande behov. Hon tilldelas Federal Cross of Merit för sin företagsledning. I facktidskriften Handelsblatt listas Irene Kärcher postumt som den första kvinnan i sin "Hall of Fame".

1962
1962 – Etablering av det första utländska dotterbolaget
På 1930-talet hade Kärcher-produkter redan efterfrågats utanför landet. Exportverksamheten drivs inledningsvis centralt från Winnenden. Grundandet av det första utländska dotterbolaget 1962 i Frankrike markerar början på internationaliseringen. Platskontor i Österrike och Schweiz följer.

1974
1974 – Fokus på högtrycksteknologi
Det tidiga 1970-talet är en tid av förändring för Kärcher. Eran för ånggeneratorn – tidigare en betydande intäktsdrivare – är nästan över. 1974 beslutar ledningen att ta ett modigt steg och fokusera på högtrycksteknologi för professionella användare och inte längre erbjuda alla andra produktgrupper. I detta skede ändras maskinernas färg från blå till den nu världsberömda Kärcher-gula.

1975
1975 – Tillväxt genom försäljningsföretag
1975 öppnar den första produktionsanläggningen utanför Tyskland – i Brasilien. Tio år senare inrättas 16 försäljningsföretag, inklusive Nordamerika, Afrika och Australien.

1980
1980 – Rengöring av Kristusstatyn
1980 påbörjar Kärcher sin kulturella sponsring med att rengöra Kristusstatyn Cristo Redentor i Rio de Janeiro. Sedan dess har mer än 140 kulturminnen runt om i världen rengjorts. Samma år sker en förändring av strategin till att se "städning" som ett grundläggande behov. Produktfokuset anpassas till den nya agendan och överförs initialt till transport- och byggnadsapplikationer.

1984
1984 – intåget i detaljhandeln
1984 introducerar Kärcher världens första bärbara högtryckstvätt för privata hushåll. Mottot "Högtryckstvätt – precis som för proffsen" övertygade 5 000 kunder under det första året. Med mer än 300 000 sålda maskiner utgör den innovativa "HD 555" hörnstenen i den framgångsrika detaljhandeln. För första gången någonsin kan man hitta en Kärcher-produkt i järnaffärer och gör-det-själv-butiker.

1986
1986 – Den första skurmaskinen släpps på marknaden
1986 sätter Kärcher en nya standard inom yrkesområdet med sin lansering av skurmaskinen BR 450. Den har innovativ rullborststeknik som idag används i över 50% av alla sådana maskiner på den globala marknaden. Den egna utvecklingen av skurmaskiner utgör grunden för ett av dagens viktigaste affärssegment.

1988
1988 – För första gången närvarande på alla kontinenter
I och med att det nystiftade utländska dotterbolaget i Japan tillkommer, finns Kärcher från och med 1988 representerat på samtliga kontinenter i världen.

1996
1996 – Intåget på den kommunala marknaden
Den första vakuumsoparen, ICC 1, markerar inträdet i det nya affärssegmentet "kommunal utrustning". Redskapsbärare i olika prestandaklasser följer, vilka också används för vinterservice, underhåll av grönområden eller våtrengöring.

1997
1997 – German Marketing Award
1997 får Kärcher för första gången utmärkelsen German Marketing Award – som ett erkännande för enastående arbete inom marknadsföring, vilket är grunden för företagets ekonomiska framgång.

1998
1998 – Rengöring av St. Peterskyrkan i Rom
Arbetet med 284 travertinkolumner och 88 pilastrar på kolonnaderna på St Petersplatsen i Rom, som en del av vår kulturella sponsorsatsning, tog nio månader. Med en total yta på 25 000 kvadratmeter är det idag det mest omfattande byggnadsrengöringsprojektet någonsin och har kommit med i Guinness rekordbok.

2003
2003 – Börjar med robotar
2003 öppnas ett helt nytt fält upp: den första helt självgående rengöringsroboten för hushåll, RC 3000, lanseras på marknaden.

2004
2004 – Första förvärvet av konkurrenter
I Nordamerika lyckas Kärcher bli marknadsledande inom området för högtryckstvätt och rengöring av golvmattor i och med övertagandet av två konkurrenter. Från 2011 tjänar ytterligare förvärv till att föra specialistkunskap till företaget, till exempel inom områdena kommunal städning och industriell städning.

2005
2005 – Grundandet av Kärcher Futuretech
En separat avdelning för affärssegmentet specialkunder – den militära marknaden samt området för civilförsvar och katastrofkontroll – hade skapats redan på 1970-talet. På grund av den ständiga tillväxten av avdelningen inom företaget grundas 2005 det oberoende dotterbolaget Kärcher Futuretech, som fortfarande har nära kopplingar till Kärcher.

2007
2007 – Inträde i trädgårdssegmentet
Leverans av vatten är i fokus för affärssegmentet trädgård. 2007 går Kärcher in på denna marknad med 22 pumpmodeller för privata hushåll. Förutom pumpar, omfattar sortimentet idag även slangar, spolhandtag, sprinklers och bevattningssystem.

2007
2007 – ”kärcher” blir synonym för ”högtryckstvätt”
Det franska lexikonet "Le Petit Robert" listar det generiska uttrycket "le karcher" som en synonym för högtryckstvätt. I den tyska ordboken "Duden" läggs därefter uttrycket "kärchern" till som en synonym för ”att rengöra med högtryck”.

2008
2008 – Lansering av den första fönstertvätten
Med introduktionen av den första fönstertvätten, WV 50, fyller Kärcher ett hål på marknaden och etablerar framgångsrikt en maskin för rengöring av fönster. Hittills har fönstertvätten fått mer än 21 miljoner kunder.

2011
2011 – Ekologisk kampanj
2011 lanseras de första miljövänliga sortimenten på marknaden. Enheterna förbrukar mindre energi och vatten, är tillverkade av återvunnet material och är till minst 90 procent återvinningsbara.

2011
2011 – Samarbete med SOS Barnbyar
Sedan 2011 sponsrar Kärcher SOS Barnbyar med sin egen teknik och expertis. Som samarbetspartner hjälper vi till att skapa ett lyckligt hem för missgynnade barn och ungdomar över hela världen.

2011
2011 – Utökning av städportföljen
2011 grundas det 50:e försäljningsföretaget i Kazakstan. Samma år tar Kärcher över Belos (kommunal utrustning), Ringler (industriella vakuum) och WOMA (högtrycksteknologi). Företagens högt specialiserade rengöringslösningar kompletterar portföljen för kunder från kommuner, industri och byggnadsområden.

2013
2013 – Gul blir antracitgrå
Ytterligare en förändring av företagets färg. Sedan 2013 har maskinerna för professionellt bruk varit antracitgrå, inte gula. Detta gör det lättare för användare att skilja dem åt från produkterna för privatpersoner, som fortfarande är gula. Antracitgrå passar också diskret in i miljön och är mindre känslig för smuts.

2015
2015 – Ny varumärkesidentitet och 500:e Kärcher Center
2015 utvecklar Kärcher en ny företagsdesign. Utseendet på varumärket är starkt, uppfriskande och enkelt, logotypen får ett modernt teckensnitt och blir lättare att läsa, särskilt på skärmar. Samma år öppnar det 500:e Kärcher Center sina dörrar i Saigon, Vietnam.

2016
2016 – Connected Cleaning
Med Connected Cleaning slås Kärcher Fleet samman med Kärcher Manage Fleet Management System. Kombinerade med mjukvara genererar dessa moduler effektiva synergier: manuell rengöring och maskiner, driftsplatser, driftsplanering, rapportering och tjänster – hela rengöringsflottans infrastruktur kan nu styras.

2017
2017 – Intern IT-konsultation
2017 bildar Kärcher ett eget IT-konsultföretag, Zoi TechCon GmbH. Som ung arbetsgivare i centrala Stuttgart, med lokalkontor i Berlin och Lissabon, fokuserar företaget på utveckling av digitala lösningar, molntransformation och elektroteknik.

2018
2018 – Andra marknadsföringspriset
År 2018 får Kärcher marknadsföringspriset German Marketing Award för andra gången – vilket är unikt i prisets historia. Utmärkelsen är ett erkännande för det framgångsrika varumärkesarbetet de senaste tio åren. Ett integrerat marknadsföringskoncept och användningen av motsvarande marknadsföringsinstrument och teknik är avgörande för utmärkelsen.

2018
2018 – Högsta omsättningen någonsin
Under 2018 uppnådde Alfred Kärcher SE & Co. KG en omsättning på 2 525 miljarder euro, den högsta i sin historia. För första gången är över 13 000 anställda anställda i 120 företag och 70 länder. Över 50 000 utlämningsställen säkerställer oavbruten leverans till kunder över hela världen.

2019
2019 – Investeringar i framtiden
Kärcher stärker sin digitala produktportfölj genom förvärvet av nystartade Berlinföretaget "Service Partner ONE". Med serviceplattformen "ONE" kan leverantörer av service för byggnadsstädning digitalt kartlägga alla affärsprocesser och arbeta mer effektivt.